E-vet A/S får ny ägare | www.kruuse.com

Sök

E-vet A/S får Jørgen Kruuse A/S som ny ägare

03.05.2013

Press meddelande 3. maj 2013

Totalleverantören av veterinärartiklar till djursjukhus och veterinärkliniker, Jørgen Kruuse A/S, blir ny ägare till konkurrenten E-vet A/S. E-vet, som tills nu, har tidigare varit en del av Eldorado-gruppen, fortsätter som en självständig verksamhet med fokus på handel med veterinära produkter och utbildning.

Med utgångspunkt i den konsolidering av veterinärmarknaden som pågår i Norden, har E-vets ägare beslutat sig för att stärka verksamhetens möjligheter att skapa värde för veterinären, genom att sälja verksamheten till konkurrenten Jørgen Kruuse.

Vi är glada för att den nya ägaren har bred kunskap om den bransch vi arbetar i, och att dom vill vara med och utveckla E-vet som en självständig verksamhet. Vi förväntar oss klara fördelar för våra kunder som en följd av ägarskiftet, som exempelvis inköp och kursverksamhet. Det kommer inte ske några förändringar i vår verksamhet eller kundrelationer. Vi fortsätter arbetet som tidigare”, säjer Børge Lausen styrelseordförande for E-vet.

E-vet är en totalleverantör till den veterinära sektorn med speciellt fokus på Danmark och Norden. E-vet har sitt huvudsäte i Haderslev på Jylland i Danmark och har 20 stycken anställda. Den nuvarande ledningen som består av Karl Erik Bering, VD och Børge Lausen, styrelseordförande fortsätter som tidigare i sina befattningar efter ägarbytet.

Vi har mycket stor respekt för E-vet och de resultat som verksamheten har uppnått sedan etableringen för 20 år sedan. Vi ser ägandet av E-vet som en långsiktig investering, där vi vill bidra till att företagets positiva utveckling fortsätter. Karl Erik Bering är en duktig VD, och vi är glada över att han fortsatt vill stå i spetsen för verksamheten och driva E-vet som ett självständigt bolag.
E-vet är både en konkurrent och ett komplement till Jørgen Kruuse
”, säger Jesper Gedsø Smith, CEO för Jørgen Kruuse.

JØRGEN KRUUSE A/S är den ledande leverantören till veterinär branschen i Danmark, Sverige, Norge, UK, Polen och Kina. Resten av världen servar Jørgen Kruuse genom cirka 350 utvalda veterinär distributörer i cirka 100 länder. Den 100 % familjeägda verksamheten blev etablerat år 1896 och har sitt huvudsäte  i Langeskov på Fyn i Danmark.
 
För ytterligare information:
E-Vet A/S, styrelseordförande, Børge Lausen, tlf. +45 74 53 08 48
Jørgen Kruuse A/S, CEO, Jesper Gedsø Smith, +45 72 14 15 11

KMR/Esbilac alternativ