BHB milk, 25 stk. Ketose, kveg (290839) - Diverse produksjonsdyr | www.kruuse.com

Finn produkt

BHB milk, 25 stk. Ketose, kveg

290839

Test strip til påvisning av ketose (klinisk og subklinisk) hos melkekyr. Ketose:
Ketose forekommer ofte i den tidlige laktasjon, hvor kalorieinntaket er for lavt sett i forhold til den økede melkeprodusjonen.
Når energibalansen er negativ, mobiliserer kuen fett fra kroppsdepotene. Denne fettmobiliseringen resulterer i økt nivå av ketonstoffer, bl.a. β-hydroxybutyrat (BHB).
Mange melkekyr lider av ketose (klinisk eller subklinisk) i den tidlige laktasjon. Særlig subklinisk ketose utgjør et stort problem i kvegbesetninger på verdensplan og er en årsak til nedsatt melkeproduksjon. Subklinisk ketose kan utvikle seg til klinisk ketose, hvilket igjen kan føre til løpedislokasjon. Melkekyr med subklinisk ketose har generelt sett en større risiko for å utvikle klinisk ketose og løpedislokasjon enn melkekyr med lavere serumkonsentrasjon av BHB.

BHB Milk
BHB Milk kan hjelpe dyrlegen/bonden med å påvise både kliniske såvel som subkliniske tilfeller av ketose, og deretter velge korrekt behandling. BHB Milk test hvor det testes for tilstedeværelse og konsentrasjon af β-hydroxybutyrat i melken, er å foretrekke framfor tester for acetoacetat og/eller aceton.

Sitat fra Merck Veterinary Manual:
”Konsentrasjonen av BHB i melk er alltid høyere enn konsentrasjonen av acetoacetat eller aceton. Derfor er tester basert på BHB mer følsomme enn dem som er basert på konsentrasjonen av acetoacetat eller aceton.”

BHB milk, 25 stk. Ketose, kveg

290839
BHB-Milk. Diagnostisk redskab til påvisning af ketose hos kvæg. Stixen dyppes i mælk og aflæses efter 60 sekunder. Der testes for tilstedeværelse og koncentrationen af ketonstoffet Beta-Hydroxybutyrat i mælk. Testen vilvise både sub-kliniske og kliniske tilfælde af ketose.

Alternative produkter

 

Relaterte produkter