Companion Terapilasere | www.kruuse.com

Finn produkt

Laser

Companion Terapilasere

Companion terapilasere
- en ny terapimulighet i praksis. 


KRUUSE kan nå tilby markedets mest solgte Klasse IV terapilaser fra amerikanske LiteCure LLC. Markedet for terapilasere har gjennomgått en voldsom vekst i USA de siste 5-6 årene. LiteCure LLC har med deres nyskapende design og uttalte forståelse for de grunnleggende prinsipper innen laserterapi utviklet en rekke terapilasere spesielt til det veterinære marked. LiteCure LLC har vært drivkraften bak utbredelsen av laserterapi i veterinær praksis. Med fokus på å støtte forskning på laserterapibehandling har LiteCure utviklet de mest avanserte, og evidens baserte kliniske protokollene i veterinærmarkedet.Se: Companion Therapy System CTS terapilaser i shoppen
Laser3

En ”gammel” nyhed

Anvendelse af lasere i terapeutisk øjemed er langt fra en ny idé. De tidligste beskrivelser af effekten af laser på væv og celler er fra 1963. Først i 1970’erne begyndte man at arbejde med lav effekt lasere (klasse 3B lasere) i terapeutisk øjemed. En stor del af de indledende undersøgelser foregik i Sverige.
Anvendelsen af laserterapi slog aldrig rigtigt an i den veterinære verden, dels var resultaterne ikke særligt ensartede, dels var behandlingstiden relativ lang. I 2003 godkendes anvendelsen af de kraftige klasse IV lasere til anvendelse til terapi lasere i USA, og herfra går det pludseligt stærkt. Med en effekt, der ofte er flere hundrede gange større end hvad man tidligere har kunne tilbyde bliver brugen af terapi lasere pludselig langt mere anvendeligt i praksis.
Klasse IV laseren tilbyder ikke kun en langt bedre vævspenetration med deraf følgende stærkt forbedrede kliniske resultater. Den ekstra effekt reducerer også den nødvendige behandlingstid dramatisk. En typisk behandling ligger nu mellem 2 og 7 minutter afhængig af hvad der ønskes behandlet.

Lasr2

Hvordan virker den?
Ved at tilføre det væv, der ønskes behandlet energi i form af laserlys induceres et biologisk respons kaldet fotobiomodulation. Populært sagt aktiveres i sygt eller beskadiget væv en biokemisk kaskade, der fører til hurtigere cellulær regeneration, normalisering og heling. Således opnås både lindring af smerter, reduktion af inflammatoriske processer og en bedre og hurtigere opheling af beskadiget væv. De biokemiske processer, der ligger bag er udførligt beskrevet i et hastigt voksende antal af publikation omkring laser terapi behandling såvel inden for den veterinære som den humane verden. Laser terapi forsøger med andre ord at fremskynde reetableringen af normale forhold i et ellers ikke normalt fungerende væv.Hvornår anvendes laser terapi?

Fra at være en modalitet primært rettet mod muskuloskeletale problemer har introduktionen af de kraftige klasse IV terapi lasere åbnet op for en langt bredere vifte af applikationer. Klasse IV terapi lasere finder nu i langt højere grad anvendelse i behandlingen af et utal af dagligt forekommende problemer i klinikken. Klasse IV lasere har vist sig at være et væsentligt redskab til forbedret behandling af en lang række dagligt forekommende tilstande i den veterinære praksis. Fra den til stadighed voksende liste af tilstande, hvor deep tissue laser terapi har vist sig at være særdeles effektivt kan nævnes:
•    Akut og kronisk otitis
•    Slikke granulom
•    Gingivitis
•    Stomatitis
•    Hudinfektjoner/Hot Spots
•    Degenerative leddlidelser
•    Sårheling
•    Arthritis
•    Hofteleddsdysplasi
•    Degenerative disk lidelser

Terapi laseren kan altså både fungere som et ekstra terapi tilbud i den daglige praksis og fungere som en god opstart til klinikken, der overvejer at implementere rehabilitering eller mere avancerede smertebehandlingsprotokoller i klinikken.  

Avanceret terapi – nemt at administrere

Selv om der er tale om en relativt avanceret terapi form er såvel implementering i klinikken som den daglige brug virkeligt simpelt. Companion Therapy lasere er nemlig udviklet med brugervenligheden i højsædet.  Via et yderst intuitivt bruger interface arbejdes ud fra en lang række af forudindstillede behandlingsprotokoller, der er udviklet af førende laser terapi eksperter. Companion terapi lasere tilbyder endvidere, som de eneste på veterinærmarkedet, den unikke Smart Coat® Plus teknologi, der individuelt tilpasser behandling til den enkelte patient ud fra kropsbygning, pelsfarve, pelslængde og hudtype. Dette sikrer optimal ensartet behandling og er med til at gøre den daglige brug langt nemmere.

Laser1

Kontakt din KRUUSE konsulent for ytterligere information eller bestill allerede nå en demonstratjon på klinikken.