www.kruuse.com

Finn produkt

KRUUSE Rehab - Produkter til rehabilitering av hunden
De senere år er opptrening etter diverse skader og operasjoner blitt en mer integrert del av rehabilitering av hunden. Et stigende antall hunder blir i dag operert for mangeartede reumatologiske og neurologiske problemstillinger som diskprolapser, albue- og hofteleddsdysplasi, kneskader som for eksempel korsbåndslesjon, luksasjon av kneskålen m.m.

Etter et kirurgisk inngrep, men også etter en mindre skade som for eksempel en forstuing eller en fibersprengning, skjer det forskjellige reaksjoner i vevet. Det vil typisk være ødem, ømhet eller smerte, nedsatt leddbevegelighet, atrofi  av muskelmassen, betennelse  samt spent muskulatur.

For å få det beste resultatet av en veloverstått operasjon, eller for å komme seg best mulig etter en skade, er det formålstjenlig å trene hunden med forskjellige fysioterapeutiske treningsprinsipper.

Kort fortalt går det ut på:
• Å motvirke tendens til veskeopphopning/hevelse i området, da reduksjon av dette fremmer regenerasjon pga. bedre blodgjennomstrømning m.m.
• Å stabilitets- og styrketrene de opererte/skadede bløtdeler, dvs. muskler, sener, leddbånd.
• Å gjenopprette normal bevegelighet i affiserte ledd som har vært immobile pga. smerter og derfor ikke har vært brukt i deres normale bevegelsesbane.
• Å massere og avspenne overbelastede og spente muskler, sener og leddbånd.
• Å motvirke arrdannelse, som senere kan gi smerter/ubehag.
• Å gi smertestillende medisin, hvis det anses nødvendig.
KRUUSE kan tilby de mest nødvendige modaliteter i forbindelse med rehabilitering og opptrening.

Physio Tech Vanntredemølle

Les mer om Physio Tech Vanntredemølle


Fit Fur Life Tredemølle

Les mer om Fit Fur Life tredemølle


FitPAWS Treningsutstyr

Les mer om FitPAWS treningsutstyr her og se vårt store utvalg av produktutvalg her


KRUUSE Rehab
Designed by ReDog of SwedenTM

KRUUSE Rehab 4Leg Check®
KRUUSE kan tilby den revolusjonerende Rehab 4Leg Check®, som er en vekt som måler den gjennomsnittlige fordelingen av hundens vekt, og viser både hundens vekt pr. ben, deres samlede vekt samt fordelingen beregnet som en prosentsats. Vekten kan brukes som en analyse av hundens smerter i bevegelsesapparatet eller hvis det er ubalanse i muskulaturen.

Les mer om våre KRUUSE Rehab 4Leg Check®

KRUUSE Rehab hundedekken, vektmansjetter og benbeskyttere
KRUUSE har i samarbeid med Stefan Rosen, ReDog AB utviklet og designet hundedekken og forskjellige benartikler til vår KRUUSE Rehab serie: 

Les mer om våre KRUUSE Rehab serie her

Laser: terapi og sårpleie
Laserterapi er med sin evne til reduksjon av såvel betennelse som smerte og ikke minst stimulering av helingsprosessen et verdifullt verktøy i forbindelse med opptrening og sårbehandling i klinikken. Laserterapi brukes hyppig til å redusere smerte og ømhet samt stimulere heling av f.eks. infiserte sår, øregangsbetennelser, slik granulomer  eller andre hudinfektioner. Også som post operativ smertebehandling omkring incisionsområdet har laserterapi vist seg effektivt.

Laser
Les mer om hva du kan tilby dine pasienter med laserterapi her. Intro til laser terapi og Rehabilitering

Laserterapi som en del af rehabilitering
Rehabilitering er et av de områdene innenfor veterinærverdenen som høster mest oppmerksomhet i øyeblikket. Det er generelt stor enighet om at dette området er en vesentlig faktor i å oppnå optimal restitusjon post operativt.
En terapilaser tilbyr med sin evne til reduksjon av såvel betennelse som smerte og ikke minst stimulering av helingsprosessen et sterkt supplement til rehabiliteringsprodukter som f.eks. tredemøller og treningsprodukter. Ofte brukes laserterapi innledningsvis på dyr med sterke smerter før selve treningen. Den økte mobiliteten som kan oppnås gjennom reduksjon av smerte gir en større effekt av f.eks. trening på tredemølle.

Les mer om hva du kan tilby dine pasienter med laserterapi her