Klargjøring til operation | www.kruuse.com

Finn produkt

Klargjøring til operation

Rengøring og desinfektion af operationsområde:

Operationsfeltet skal desinficeres
Huden er kroppens første barriere mod omgivelserne, og beskytter bl.a. mod bakterier, snavs og udtørring.

Selvom hårene er klippet af, er huden fuld af snavs og bakterier, som det ikke er ønskeligt at få inden for huden. Derfor skal huden rengøres og desinficeres inden operationen foretages, for at forebygge, at der senere opstår infektioner.

Huden vaskes først med en mild sæbeopløsning, så alt snavs på huden er væk. Man skal sikre sig, at der, hvor snittet skal lægges, er det sted, der er renest. Når huden er tør igen, desinficeres først med sprit i to omgange, ligeledes så det sted, hvor indsnittet skal lægges, er mest rent. For at spritten har sin desinficerende effekt, skal den mellem hver spritbehandling være helt fordampet fra huden. Efter desinfektionen med sprit tørres huden med en jodspiritusopløsning. Herefter er operationsområdet klart, og kirurgen kan gå i gang.

Til desinfektion af kan KRUUSE tilbyde et udvalg af produkter:

KRUSAN Chlorhexidin Sprit 500 ml


Håndhygiejne før operation
Når du skal operere, er det vigtigt, at der ikke tilføres såret/organismen bakterier. Derfor skal dine hænder være vasket og rengjort, førend påklædningen påbegyndes.

Læs mere om håndhygiejne herOperationsunderlag
KRUUSE kan tilbyde forskellige absorberende operationsunderlag til brug under operationen.
Underlagene kan også bruges i forbindelse med tandrensning eller i buret.

KRUUSE kan tilbyde en række underlag, fx:
VALUELINE Operationsunderlag 45x60 cm
VALUELINE Operationsunderlag 60x90cm
BUSTER Vetabsorb II absorberende underlag 60x45cm


Støtteleje og sandposer
Når patienten skal ligge helt rigtigt under operationen har vi flere muligheder for at hjælpe dig med det.
KRUUSE tilbyder sandposer i forskellige størrelse, Vacu support som pumpes op og både isolerer og kan formes efter patienten samt faste støttelejer til hund og kat. Se hele sortimentet her
Gazeswabs og gazetamponer
Gaze er et godt hjælpemiddel, når der skal aftørres, absorberes væske eller vævet skal beskyttes før og under operationen.
Gazeswabs (eller gazekompres, som de også kaldes) kan være vævede eller uvævede, sterile eller usterile og de fås foldet forskelligt, så der er få eller mange lag. Gazetamponer er foldede gazeswaps og fås både sterile og usterile.

Vi lader det være op til dig, hvad du synes bedst om, men vil gerne vise vores store udvalg af gazeswaps og gazetamponer.


 
Klippemaskiner
Gode tips til valg af klippemaskiner!
Skal man klargøre en hest til ledinjektion, anbefales det at vælge en støjsvag klipper uden ledning som for eksempel Oster Power Pro Ultra

Hvis et større område skal klippes, anbefaler vi en kraftigere klippemaskine med eller uden ledning. For eksempel Oster Power Max eller Oster Power Pro Ultra

Skal man lægge drop, tage blodprøver eller lave mindre sutureringer anbefaler vi en mindre og støjsvag klipper. For eksempel Wella Contura


Se hele udvalget af klippemaskiner her

Se vores brochure (pdf) med Oster klippemaskiner her >> 


Gode tips til valg af skær!

Klippetætheden angives ved skærets nummer. Jo højere nummer des tættere klipning. F-blade giver en mere jævn finish (flere tænder pr. skæreblad). Sammen med de fleste klippemaskiner, leverer vi et skær med stor klippetæthed.

Se vores brochure om skær her
Se vores brochure (pdf) med Oster klippemaskiner og skær her >>


Gode tips til vedligehold
Det er vigtigt at rense og smøre skærene efter brug. Sidder der rester af f.eks. hår og blod på skærene, skal motoren arbejde hårdere, og skærene slides hurtigere.

Olie og fedt leveres sammen med klippemaskinen, men kan efterfølgende også købes separat. Til den daglige rensning, smøring og desinfektion af skærene anbefales KRUUSE Clipper Spray.

Alle skær til Oster klippemaskiner kan sendes til genopslibning hos KRUUSEs serviceafdeling. Skær til WELLA Contura kan ikke genopslibes.

Se produkter til vedligehold her>>