Tonometri | www.kruuse.com

Finn produkt

Content Header Tonovet

Tonometri

Tonometri bruges til at måle tryk i øjet. Eksperter anbefaler, at man udfører denne test på alle patienter med øjenproblemer, da for højt eller for lavt tryk er vigtige symptomer ved flere af de mere alvorlige øjensygdomme. F.eks. vil en tidlig uveitis ofte vise sig ved et lavt tryk, mens et højt tryk er ensbetydende med glaucom.

Uveitis er en lidelse, der desværre kan overses og mistolkes for andre mere harmløse øjensygdomme. Men da den skal behandles anderledes og kan udvikle sig til det mere alvorlige glaukom, er det meget vigtigt at kunne stille den rigtige diagnose, sætte den rigtige behandling i gang og desuden overvåge effekten af behandingen ved kontrolbesøg.

Det vigtigste redskab til dette er dit tonometer.

Tonometri er et lidt overset værktøj i almindelig dyrlægepraksis. Det kan der være mange grunde til – en af de vigtigste måske, at man tror det er besværligt at bruge.

Men med en Tonovet kan det næsten ikke blive nemmere. Tonovet virker ved at en probe berører øjet ganske blidt og ud fra flere målinger bestemmes trykket i øjet meget nøjagtigt. Det er hurtigt og nemt at bruge og uden ubehag for dyret. 

Se for eksempel dette videoklip:


Tonovet har den fordel over andre tonometre, at man ikke behøver bedøve øjet og at dyret accepterer undersøgelsen langt bedre end ved andre tonometre. Se en sammenligning af de 3 mest brugte produkter til tonometri og dan dit eget indtryk:


For hurtigt at kunne skelne mellem alvorlige og mindre alvorlige øjenlidelser i det daglige og for at kunne stille den rigtige diagnose og give den bedste behandling, anbefaler vi derfor, at du bruger din Tonovet på alle patienter med en øjenlidelse.

Ejeren kan du give denne brochure som forklarer baggrunden bag undersøgelsen (du kan bestille den hos Kruuse på varenummer 472384) og du kan selv læse mere om produktet her eller på producentens hjemmeside.

Hvis du tager lidt ekstra honorar for din øjenundersøgelse, vil du meget hurtigt tjene din investering ind og tjene penge på din Tonovet. Faktisk skal du kun udføre 2 undersøgelser om ugen for at gøre det.

Se baggrund for beregninger her (Excel fil)

Se mere om brugen af tonometer her:
Examination of the feline eye and adnexa
Current examination methods of the canine eye

Ojendiag_22

Se udtalelser fra folk der bruger Tonovet til dagligt:
Magne Haaland
Morten Redin
Dr. J. Phillip Pickett
Dr. Perepechaev