Intervju med Fredrikstad Dyrehospital | www.kruuse.com

Finn produkt

Intervju med Fredrikstad Dyrehospital

Fredrikstad Dyrehospital holder til i flotte lyse lokaler under broen på Østsiden. Der møtte vi Carsten Glindø.

Fredrikstad Dyrehospital ønsker alltid å være i forkant av den faglige utviklingen. Vi skal gi den beste hjelp til pasienter, klienter og kolleger. Det viktigste er å fremme kjæledyrenes livskvalitet gjennom hele livet. Vårt mål er å yte best mulig service for våre pasienter og klienter. Fredrikstad Dyrehospital skal være et sted hvor pasienter, klienter og medarbeidere vedsetter å komme. (fra www.f-d.no

Fredrikstad Dyrehospital er et av landets mest moderne og velutstyrte dyrehospitaler. Om en mnd. er de 20 ansatte, hvorav 7 er veterinærer. Det er den eneste klinikken i Østfold som har smådyrspesialister. De har døgnvakt for akutte tilfeller.
Klinikken har i dag et komplett Idexx Laboratorium; Catalyst, Lasercyte, SnapShot DX, VetStat, Coag, Urin Analyzer og IVLS (Idexx VetLab Station). Catalyst og SnapShot Dx ble anskaffet i januar 2011.

”På dagtid er det dyrepleiere og assistenter som utfører testene, men ettersom de har 24 timers vakt kan alle veterinærer også bruke instrumentene.”

Carsten forteller at klinikken hadde Vetscan før de fikk Catalyst, og årsakene til at de valgte å bytte er flere. ”Idexx er stort” sier Carsten, Catalyst kan mer og har større kapasitet. Catalyst kan kjøre 2 tester parallelt. Teknologien er god, men også følsom. Tidligere utgjorde hemolyserte og lipemiske prøver et problem, på grunn av Catalyst sin teknologi er dette nå så godt som eliminert. Klinikken liker at Lab’en består av en hel suite fordi alle maskinene kommuniserer via IVLS (Idexx VetLab Station). Og alle resultater printes ut i en og samme rapport. Han sier at integrasjonen mot Profvet er meget viktig og det fungerer veldig bra. Carsten synes også at kvaliteten på urinanalysene er høyere.

Fredrikstad Dyrehospital har hatt god økning på antall utførte tester, og noe av årsaken er at Idexx instrumentene har stor kapasitet. I tillegg har de ansatte fokus og målsetninger på bruk av utstyret. Dette fører til god lønnsomhet på investeringene som er gjort. Når det gjelder lønnsomhet rangerer Carsten Idexx Lab helt i toppen blant utstyr klinikken har investert i. Dette er selvfølgelig avhengig av at alle ansatte har den nødvendige kompetansen til å bruke utstyret.

Når det gjelder oppfølging og service er Carsten veldig fornøyd med Idexx teamet hos Kruuse Norge. Det fungerer, og klinikken får rask respons når de trenger det.

Til slutt er det en ting Carsten ønsker seg veldig fra Idexx; CRP. Dette skal vi selvfølgelig formidle videre til Idexx. J

 

Elizabeth og Helén